2011 m. birželio 30 d., ketvirtadienis

Katės

Chubu universiteto teritorija pasižymi įdomia savybe - čia siaubingai daug valkataujančių kačių. Susiskirsčiusios gaujomis, kiekviena diena reketuoja vargšus studentus. Šiandien įkliuvau ir aš.

Kiekvieno ketvirtadienio pietų pertraukos metu, turime eiti į Chubu tarptautinių ryšių tarnybą, o ten kalbėtis su savo pašnekesių partneriais arba kitais žmogais, kurie nori su mumis bendrauti. Ganėtinai nuobodus reikalas. Sekančioje paskaitoje visada turime kanji (hieroglifų) testą, todėl aš pasinaudoju šiuo pretekstu visą laiką laikyti įkištą nosį į knygą ir kartotis. Taip išvengdama priverstinio bendravimo. Ko, kaip žinia, labai nemėgstu.

Šiandien taip pat turėjau ten eiti, bet buvau absoliučiai nesimokiusi kanji, todėl pasisukiojus ratais apie pagrindinį campus pastatą, susiradau staliuką šiek tiek pavėsy ir ten įsitaisiau bent truputį pasimokyti. Dar net nespėjus pradėti mokytis, pasijutau po truputį apsupama. Taip taip, ne bet ko, o kačių. Vien prie manęs prisėlino trys. Ir jos kaip kokie šnipai iš krūmų išlindo. Neperdedu. Pažiūrėkit patys.



Panašu, kad jos čia neblogai minta ir jau atkirtusios tu liūdnų, prašančių akių taktiką.

Kažkodėl dešinioji nenorėjo pozuoti  
Toliau, kalbant apie kates, bendrabučio valgykloje pilna perspėjimų, kad nešertume į balkoną atėjusių kačių, kurios mėgsta mums vakarieniaujant specialiai ateiti pasidairyti ir priminti apie savo egzistavimą.

Čia pirmą kartą mačiau ir kates su auskarais. Nepanašu,kad jie būtų kažkokia ženklinimo priemonė, tad kyla klausimas, kas jas taip pagražino.

Beje, be kačių čia yra milžiniškų, dažnai delno dydį siekiančių, vabalų. Taip pat galima iki soties prisižiūrėti varlių, šikšnosparnių ir kitokių gyvių. Bet apie tai kitą kartą. pasistengsiu juos įamžinti, nors dažniausiai gyvybė atgyja naktimis..

3 komentarai:

  1. Ką studijuoji Japonijoje? :>
    būtų įdomu sužinoti daugiau, kas tave paskatino taip toli skristi, ar sunku išmokti Japonų kalbos :>

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hmmm... Ka studijuoju cia. Konkrecios specialybes nera. Pagrinde mokomes japonu kalba, siek tiek kulturos, bet panasu,kad kulturos programa labiau pritaikyta tiems, kas pirma karta susidure su Japonija. Todel, kiek nobodoka per sitas paskaitas.

    Japonu kalba pramokti nera sunku, bet ivaldyti reikia daug uzsispyrimo ir gal kiek nupususiam but.

    Kas paskatino.. Niekad taip labai ir nesusimasciau kas, nes Japonija domiuosi jau apie 7m., tai visakas iaugo taip i krauja, kad atrode tiesiog gyvybiskai butina cia atvaziuoti. Greiciausiai pagrindine priezastis ir buvo ta akla meile Japonijai.

    Tikiuos nors kazkiek atsakiau i klausimus. Jei dar kas domina, butinai rasyk ^^

    AtsakytiPanaikinti
  3. vos atradau tavo blogą, labai susižavėjau tuo,jog tu lietuvė ir taip toli išskridai. aš irgi myliu Japoniją, labai norėčiau pamatyti šalį, susipažinti su kultūra :>
    o kiek laiko tu ten gyveni? ką po studijų ketini daryti? kaip supratau, aiškios specialybės tu ten ne studijuoji?

    AtsakytiPanaikinti

 
Blog Design by Ammupappa