2011 m. kovo 18 d., penktadienis

5日:東山動物公園 aka Kelione i Zoo

Ok atsiemu savo zodzius. Kasugai ner jau toks ir mazas, tik mes gyvenam siknoj. Siandien bandziau nueit iki Jinryo stoties (ji artimiausia nuo barako) ir jau galvojau,kad mirsiu... Prakeikiu tuos, kas piese mums zemelapi kaip orientuotis mieste. Nei gatviu pavadinimu, nieko ir orientacines vietos is akies primestos. Grrr... Kaip suprantat - pasiklydau. Aisku visad smagu pasiklysti, bet... Galiausiai pasiekiau Kasugai stotele, o jau buvau pasiryzus eiti iki Nagojos 13km, nes grizt jau nesinorejo nuejus ~7-8km.

Kai jau radau stoti viskas lengvai praejo, tik buvau jau nusikalus, skaudejo kojas, o pries akis dar didelis zoo. Tikslas - pamatyti vombatuka.

Is pradziu niekaip jo neradau ir tik pacioj pacioj pabaigoj apejus visa soda aptikau. Siek tiek susinervavau, nes jie naktiniai gyvunai, tai diena miega susisuke i kamuoliuka kaip ziurkenai. Buvo popiet, o cia greit temsta, tai nusprendziau nueit i botanikos soda, plius ir amerikietis rekomendavo, nes ten milzinisku kaktusu oranzerijoj turi.

Viena patalpa joje buvo toookia keista. Pasijutau kaip i bio mokytojos namus isiverzus, nes pilna geliu kokias pas mus kambary augina. Patiko papartynas ir milziniskos palmes/kaktusai. tarp kitko keletas palmiu man po langu auga. Panasu,kad cia tikrai karsta buna.

Apejau visas parduotuves zoo ir niekur negavau suvenyru su vomabtais. Et.... koalos ir kapibara kazkodel populiariausi. Na, bent grizus is botanikos sodo vombatukai atsikele!







Labai knietejo paragaut dango arba takoyaki siandien, bet gaila pinigu buvo. Nes pirkau korteles vazinejimui traukiniais. Aisku, pinigai niekur nedingo, nes juos isvazinesiu, bet vienam kartui nemazai atrodo. is tiesu transportas cia yra nezmoniskai brangus. Ir jokiu nuolaidu moksleiviams. tik vaikams iki kazkiek metu. Pirma stotele traukiniu kainuoja 200 jenu (6lt) sekancios po 30 (90ct). Autobuso isedimas 200, bet cia su jais praktiskai niekas nevazineja ir mazai ju. Geras dalykas tik tas, kad pvz jei pravaziuoji savo stotele, gali sest i kita traukini neisejes pro kontrole ir tau nenuskaiciuos pinigu uz sita pasivazinejima, nes aparatas ziuri kiek stoteliu nuvaziuoja nuo iejimo pro kontroles punkta. Tai va pinigai praktiskai ant transporto visi eina. 

Virsutine kortele yra daugiau tarpmiestiniams traukiniams, o apatine Nagojos metro. Korteles gerai, nes nereikia kiekviena karta pirkinet bilietelio is aparato, nes eidamas pro kontroles punkta tiesiog priglaudi prie jo ir varteliai atsidaro, o gale paskaiciuoja kiek stoteliu vaziavai ir nuskaiciuoja automatiskai pinigus. Vadinas nereikia ir tikrintis uz kiek kiekvienam vaziavimui pirkti bilieteli. Abi  taip pat veikia kaip ir atsiskaitymo korteles, t.y. as jas priglaudus prie aparato neturiu mest centu ir automatiskai nuskaito. Labai patogu. Gali pasipildyti kiek nori, o apatine yra vardine ir joje ivesta info, kad esu pilnamete. Tik reikia dar kazkur nueiti patvirtinti info. tai cia antradieni vaziuojant i keline su CUP susitvarkysiu turbut.

Dar siek tiek foto is zoo+plius linksmosios baltosios meskos. Vis prunksciau is ju.

 









 

5 komentarai:

  1. Kengūra gera:)Gražu visur...Džiaugiuos už Tave

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai geras žemėlapis :D smagu, kad pramogauji :)p

    AtsakytiPanaikinti
  3. As sakau tas zemelapis tai superinis. Gerai,kad neparase vadovaukites saule ^^ O be pramogu daugiau nlb yra ka daryt, nes cia atostogos. gyvybes ner is viso. Siandien suzinojau, kad keturiu aukstu pastate mes gyvenam tik 5 dabar. 2pirmam aukste ir 3ketvirtam. Biski nejauku,kes toks jausmas, kad apleistam pastate gyveni.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vos ne vienas namuose gaunasi :)o kaip ten bendrabutyje tame sąlygos, po vieną, du ar tris gyvenat? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. LOL! gerai,kad nieks nepuole XDDD
    Ape salygas papasakosiu veliau daugiau. Bet siaip po viena gyvenam visai ne mazuose kambariuose, Kol kas praktiskai ner gyventoju, tai suku pasakyt kaip viskas bendrai paemus.

    AtsakytiPanaikinti

 
Blog Design by Ammupappa