2011 m. gegužės 19 d., ketvirtadienis

GW kelionė - planas

Golden week (auksinė savaitė) - taip japonai vadina eilę laisvadienių balandžio pabaigoje, gegužės pradžioje. Kadangi, japonai turi labai mažai, taip Lietuvoje mėgstamų, šventinių dienų - visi stengiasi keliauti, ištrūkti iš kasdienybės. Šalis tampa dideliu skruzdėlynu su milžiniškais kamščiais, eilėmis ir didžiule mase žmonių turistų pamėgtose vietose, kurortuose. Pvz. norint patekti į Matsumoto pilį gali tekti laukti eilėje daugiau nei 3 valandas.

Mums labai dėkingai susidėliojo paskaitų tvarkaraštis. Kadangi penktadienis tą savaitę buvo laisvas, iš viso turėjom ~6d. poilsio. Aš ilgai nenusprendžiau kur traukti, nes kiti mainų studentai pasirinko man nepalankias vietas: Osaka, Gifu ir pan. Visur ten žadu vėliau traukti, todėl nenorėjau jungtis. Mina(sena susirašinėjimo draugė) kvietė į Kyoto, bet ten kitą semestrą bus universiteto kelionė su nakvyne, todėl taip pat nesinorėjo švaistyti pinigų. Todėl galiausiai pasirinkau Viliaus išgirtus piligrimų takus, Kouyasan ir dar keliatą kitų objektų, kurie pasirodė pakeliui. Taigi kelionė turėjo atrodyti maždaug taip :

Gegužės 3 diena
Nakvynė Osakoje
Gegužės 4 diena
Kouyasan
Nakvyne Tanabe mieste
Gegužės 5 diena
Shirahama
Kushimoto
Taiji (nusikėlė į kitą dieną)
Nakvynė kažkur kaime - Shirokawa
Gegužės 6 diena
Nachi Taisha
Hayatama Taisha
10-16km pėstute piligrimų takais Kumano Kodou
Grįžimas namo

Visą kelionės planą galit pažiūrėti čia.
O čia žemėlapis, kad maždaug įsivaizduotumėte kur važiavau. Jame pažymėta šiek tiek daugiau aplankytų vietovių, bet orientuotis neturėtų būti sunku.

Visą kelionę pradėjau planuoti prieš kokias 2,5 savaitės iki GW, bet vistiek susidūriau su problemomis, nes kurį laiką prie manęs prisijungti žadėjo amerikiečiai. Praktiškai dėl jų neorganizuotumo, tos problemos ir kilo. Jie norėjo Osakoje praleisti kelias dienas - aš nebuvau suinteresuota, ten būti ilgiau nei yra būtina. Todėl niekaip negalėjome susitarti dėl kelionės datos, kaip ir kur susitiksime. Galiausiai mūsų keliai išsiskyrė. Man atsibodo laukti, nes liko tik kelios dienos iki numatyto išvykimo, o GW jau buvo praktiškai prasidėjusi. Padėjau panikuoti, kad nerasiu, kur nakvoti ir apskritai, kad negalėsiu išvykti, nes Chubu darbuotojai "pamiršo" mums pranešti, jog gegužės mėnesio stipendija vėluos ir ją gausim kartu su kito mėnesio pinigais. Taigi, teko gerai apgalvoti ar galiu sau leisti, apskritai, kur nors važiuoti ar turiu sėdėti užsidariusi bendrabutyje ir griaužti pirštą.

Visa kelionė buvo iš dalies paremta taupymu ir noru pamatyti kuo daugiau. Keliaujant Europoje, visuomet apsistodavau hosteliuose. Čia jų praktiškai nėra, o jei ir pasiseka dideliuose miestuose rasti, tai kaina visai nepanaši į įprastines. Apskritai susidarė įspūdis, jog nakvynės kainos be maitinimo pigiau ¥3500 (~100lt) kaip ir neįmanoma rasti. Dažniausiai matyta kaina apie ¥10.000 (300lt).  Buvau girdėjusi apie tokį stebuklingą dalyką kaip couchsurfing (svetainės veikimo principas - keliaujantys žmonės gali apsistoti pas juos norinčius priimti žmones). Toks taupymo būdas pasirodė įdomus, nes gali pamatyti tikrą šalies žmonių gyvenimą, gauti patirties ir pernakvoti praktiškai už dyka. Tiesa pasakius, siaubingai džiaugiuosi visais per ten sutiktais žmonėmis, nes geriausi kelionės įspūdžiai yra būtent jų dėka.
Taigi, buvo nervų, kad neturėsiu kur nakvoti, nes visi išsiųsti prašymai labai ilgai nesulaukė atsakymo, o viešbučiai - pilni. Galiausiai, gavau pora pasiūlymų Osakoj, vieną netoli Nachi taisha, o Tanabeje šiaip ne taip radau viešbutį už 120lt. Taigi, nakvynės problema išsisprendė.

Dar trumpai apie transportą, kuris ir sudaro didžiąją dalį išlaidų keliaujant. Turbūt pigiausias būdas pasiekti tolimus ir didesnius miestus - autobusas. Keliaujant is Nagojos JR autobusai vieni pigiausiu. Plius jie siūlo 20% nuolaidą studentams. Todėl mano bilietas į Osaką kainavo tik ¥2300 vietoj ¥2900 (69:90lt). Kita nebloga kompanija Willer express. Siūlo sąlyginiai mažas kainas, jei rezervuosi prieš kelias savaites, plius tikrai geri autobusai. Tačiau autobusais naudotis apsimoka, tik dideliems atstumams. Vietoje - visiškai nepraktiška, nes brangu ir lėtoka. Vis tik pagrindinis Japonijos transportas - traukiniai. O pigiausi - JR. Tvarkaraščiams patikrinti žinau šituos puslapius, bet pati dažniausiai naudoju yahoo(telefone galima jame naršyti nemokamai) arba jorudan.
http://transit.map.yahoo.co.jp/ (Pirmam stulpely, nuimkite varneles ir gausite JR)
http://www.jorudan.co.jp/english/norikae/
http://www.hyperdia.com/

Tai va šiam kartui tiek. Greitu metu pasistengsiu aprašyti ir pačią kelionę. Tikiuosi, kad pasiseks kiek įdomiau viską išdėstyti nei šiame įraše.

1 komentaras:

  1. Ačiū už aprašymą, kaip fainai kad teko tiek daug pamatyt ir gerų žmonių sutikt, galėtų ir dažniau ta GW būt ;D

    AtsakytiPanaikinti

 
Blog Design by Ammupappa