2011 m. kovo 19 d., šeštadienis

6日:KappaZushi

Per pusrycius su amerikieciu, Joe berods vardas, susitarem, kad eisim papietauti kartu, nes siandien barake duoda tik pusrycius, o ryt negausim nieko. Apie 13h isvarem i KappaZushi. Prisijunge ir kitas amerikietis, kuris zalias kaip ir as cia. Iki kavinukes reikia paejet gal koki 20min, bet tikrai verta! Jie turi ta beganti takeli, ant kurio sudeti visi sushi ir reikia issirinkti ka nori valgyt ir tiesiog ciupti. Jei nerandi pageidaujamo patiekalo ar nori kazko spec is papildomo meniu, gali issirinkti per kompiuteri ir pas tave atleks mazas shinkansenas su uzsakymu.

Vienos lekstutes, kurioje yra du sushiukai kaina ¥105~3LT Kai kurie patiekalai kainuoja daugiau, bet tada pries juos parasyta, jog kaina kita. Kas labiausiai nustebino, kad jie turi sushi ant kurio virsaus uzmesta rieke desros arba tas ju vadinamas hamburgeris aka mesa is jo. Ir geras dalykas tas, kad arbata (maccha) gali gerti kiek eina.
 Takoyaki

Pagaliau paragavau Takoyaki. Ir OMG kaip skanu!!!! Takoyaki - tai tokie burbuliukai is teslos, man atrodo, kurio viduje yra gabalelis astunkojo. Tik reikia valgyti atsargiai, nes vidus gali buti labai labai karstas. Nezinau koks sushi buvo tas, kur cia nuotraukoje, bet man labiausiai patiko. Speju,kad gal tunas, bet....

Siandien dar suzinojau, kad is poilsio kambario galim lyg ir imti bet ka ko reikia, nes tai kitu studentu palikti daiktai. Woohoo! pasiemiau dar viena adapteri elektrai ir siek tiek visokiu kremuku ir kitos kosmetikos. beeeet.... Stai del ko labiausiai apsidziaugiau:

Buvau ganetinai susinervavus,kad LT varianta teko isimti is rankinio bagazo, nes jo netikrino, o skrydis buvo nuobodokas. Bet sutapk man taip, kad rasiu knyga cia.
Ir jusu demesiui geriausias atradimas: GACKT  Mizerable photobook!

Kaip as cypiau kai radau! Reiks dar pasitikslint ar tikrai galima pasiimt. Dievaz cia viena is senesniu jo photobook. YAY!

2011 m. kovo 18 d., penktadienis

5日:東山動物公園 aka Kelione i Zoo

Ok atsiemu savo zodzius. Kasugai ner jau toks ir mazas, tik mes gyvenam siknoj. Siandien bandziau nueit iki Jinryo stoties (ji artimiausia nuo barako) ir jau galvojau,kad mirsiu... Prakeikiu tuos, kas piese mums zemelapi kaip orientuotis mieste. Nei gatviu pavadinimu, nieko ir orientacines vietos is akies primestos. Grrr... Kaip suprantat - pasiklydau. Aisku visad smagu pasiklysti, bet... Galiausiai pasiekiau Kasugai stotele, o jau buvau pasiryzus eiti iki Nagojos 13km, nes grizt jau nesinorejo nuejus ~7-8km.

Kai jau radau stoti viskas lengvai praejo, tik buvau jau nusikalus, skaudejo kojas, o pries akis dar didelis zoo. Tikslas - pamatyti vombatuka.

Is pradziu niekaip jo neradau ir tik pacioj pacioj pabaigoj apejus visa soda aptikau. Siek tiek susinervavau, nes jie naktiniai gyvunai, tai diena miega susisuke i kamuoliuka kaip ziurkenai. Buvo popiet, o cia greit temsta, tai nusprendziau nueit i botanikos soda, plius ir amerikietis rekomendavo, nes ten milzinisku kaktusu oranzerijoj turi.

Viena patalpa joje buvo toookia keista. Pasijutau kaip i bio mokytojos namus isiverzus, nes pilna geliu kokias pas mus kambary augina. Patiko papartynas ir milziniskos palmes/kaktusai. tarp kitko keletas palmiu man po langu auga. Panasu,kad cia tikrai karsta buna.

Apejau visas parduotuves zoo ir niekur negavau suvenyru su vomabtais. Et.... koalos ir kapibara kazkodel populiariausi. Na, bent grizus is botanikos sodo vombatukai atsikele!







Labai knietejo paragaut dango arba takoyaki siandien, bet gaila pinigu buvo. Nes pirkau korteles vazinejimui traukiniais. Aisku, pinigai niekur nedingo, nes juos isvazinesiu, bet vienam kartui nemazai atrodo. is tiesu transportas cia yra nezmoniskai brangus. Ir jokiu nuolaidu moksleiviams. tik vaikams iki kazkiek metu. Pirma stotele traukiniu kainuoja 200 jenu (6lt) sekancios po 30 (90ct). Autobuso isedimas 200, bet cia su jais praktiskai niekas nevazineja ir mazai ju. Geras dalykas tik tas, kad pvz jei pravaziuoji savo stotele, gali sest i kita traukini neisejes pro kontrole ir tau nenuskaiciuos pinigu uz sita pasivazinejima, nes aparatas ziuri kiek stoteliu nuvaziuoja nuo iejimo pro kontroles punkta. Tai va pinigai praktiskai ant transporto visi eina. 

Virsutine kortele yra daugiau tarpmiestiniams traukiniams, o apatine Nagojos metro. Korteles gerai, nes nereikia kiekviena karta pirkinet bilietelio is aparato, nes eidamas pro kontroles punkta tiesiog priglaudi prie jo ir varteliai atsidaro, o gale paskaiciuoja kiek stoteliu vaziavai ir nuskaiciuoja automatiskai pinigus. Vadinas nereikia ir tikrintis uz kiek kiekvienam vaziavimui pirkti bilieteli. Abi  taip pat veikia kaip ir atsiskaitymo korteles, t.y. as jas priglaudus prie aparato neturiu mest centu ir automatiskai nuskaito. Labai patogu. Gali pasipildyti kiek nori, o apatine yra vardine ir joje ivesta info, kad esu pilnamete. Tik reikia dar kazkur nueiti patvirtinti info. tai cia antradieni vaziuojant i keline su CUP susitvarkysiu turbut.

Dar siek tiek foto is zoo+plius linksmosios baltosios meskos. Vis prunksciau is ju.

 









 

Jasso

Siandien gavau laiska:

(English below)
留学生のみなさん
こんにちは。国際交流センターです。
みなさんのJASSO奨学金(3月分と準備金)が用意できました。奨学金授与式を
以下の日時に行うので、必ず参加してください。
奨学金授与式
日にち:3月22日(火)
時間:9:20~9:45
場所:国際交流センター
服装:自由
22日はCUPSと10時から名古屋に行きますね?授与式はその前に終わります。
このメールを読んだら、確認のため返信してください。
よろしくお願いします。
-------------------------------------------------------------------
To: International students
From: Center for International Programs
Your JASSO Scholarship is now ready to be provided. There will be a small
award ceremony on the following date:
JASSO Scholarship award ceremony
Date: Tuesday, March 22
Time: 9:20-9:45
Place: Center for International Programs
*No dress code is required
The ceremony will be done by 10:00 as you are scheduled to go to downtown
Nagoya from 10:00 with CUPS.
Please confirm that you received this message. Thanks.

Kazkaip jaudinuos....

2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

3-4日

Kasdien gerokai pavargstu, nors nieko labai daug ir nenuveikiu, tai atsiprasau uz vangu ir ganetinai nuobodu atnaujinima.

Kaip ir tikejaus Kasugai yra kaimas. Nors gyventoju deklaruoja turintis kaip Kaunas, bet kiek maciau, tai jis man geru geriausiai i Siaulius panasus. Bet gal as tiesiog nepriprantu prie Japonijos miesto vaizdo. Nes man cia daug kas primena Lietuva. Darzeliai su svogunais, kopustais prie namu. Narcizai, mediatkos etc. labai patinka, kad nors ir matos nauji namai visi su tradiciniais stogais, daug kas sodelius pasidare. Kadangi nekeliavau dar, tai neisivaizduoju kaip dideliuose meistuose. Gal tas pats...

Anglu kalbos vartojimas apsiriboja tiek, kiek sutinku amerikiecius ir kine viena. (Kinai mankazko nepatinka, o ir manes privengia atrodo) Dievaz, amerikieciu jp tarimas taaaip pjauna ausi. Nors verk. Ir greiciausiai jie sudarys didziaja dali musu grupes.

Vakar buvo orientation universitete. Ganetinai nustebino, kad visas personalas ir uzsienio studentu palaikymo klubas (toliau CUPS) net nebande sneketi angliskai. Viska deste japoniskai apie musu tolimesni tvarkarasti, siek tiek techninius dalykus. Suprasti nebuvo sunku, bet...

Gavom studento ID. Kazkokie negrazus, nors ir labai gera laikyt rankose.

Dauguma CUPS nariu faini labai. Kai iejau i kamabari iskart patrauke aki plaukai! Ir veliau neapsirikau, kai geriau isiziurejau pamaciau pakabuka ガゼット. Sake, kad siaip ju nelabai klauso, bet reikia nepamest jo is akiu. Panele viena megsta dirus. Biski visi pazvenge, kad kazkodel visi uzsenieciai megsta DEG, jei jau klauso jrock. hmmm.....


Iki 22d. neturiu jokios veiklos, tai siandien isejau pasiklist truputi. Ieskojau sventyklos, kuri turejo but miesto pakrasty. belekiek apejau ir ryskiai ne ten kur reikejo, na bet bent meista apziurejau. Radau tattoo kur daro, reiks karts nuo karto prasinest. Gal ka idomaus uzmatysiu. kekeke...

Galiausiai radau sventyklas. Jos teritorija didele, tai normaliai neapziurejau dar. O vienai ir nejauku siek tiek, nes uzrasu nelabai perskaitau. Bijau kur nuklist, kur negalima. Reiks grist dar karta.

Keletas nuotrauku (paspauskit, kad pasididintu ant jos):







Aptikau jau ir ganetinai apleistas ir apgriuvusias sventyklos vietas. idomu, bet kartu ir baisoka, nejauku vaiksciot. 

O cia vaizdas pro mano kambario langa.
Neisivaizduojat kaip as keikiu valgyklos pertvara, kuri mus kaip zveriukus skiria nuo japonu. Dauguma reguliariu gyventoju sportininkai. Kaip ir tikejaus beisbolininkai. Butu idomiau valgyt, jei ne ta prakeikta pertvara! >_<) Na, bent lipdama laiptas ar eidama koridorium galiu pastalkint ka jie veikia, nes daznai uzuolaidu neuztraukia. kekeke


Ryt vaziuosiu i Nagoya. Tikiuos nepasiklysiu ir pamatysiu vombatuka. Yay!

2011 m. kovo 16 d., trečiadienis

Skrydis

Kai tik suzinojau, kad tikrai vaziuoju i Japonija, nusipirkau ir bilietus. Nelabai zinojau kokios kainos skrydziu, bet, manau, kad radau uz puikia kaina. I viena puse 1246+51LT(uz lagamina airBaltic). Su juo skridau iki Kopenhagos, o ten persedau i SAS.

Kad isvaziuoju ten, kur tiek ilgai norejau atekti, nesusivokiau iki paskutines dienos beveik. Ypac po ivykiu JP. Vaziuojant i Ryga buvo smagu, taciau skrydis i Danija buvo toks ech, nu jo... bet va kai jau gavau boarding pass iki Naritos ir nuejau prie vartu, nebegalejau nustygt vietoj. Aplink praktiskai vien japonai, o uzsenieciai atrdo kaip ne ten pateke. ir is viso gal kokius 4-5 suskaiciavau kol laukiau.

Nusileidus Danijoj, buvo siek tiek streso, nes taip ok as jau pusiaukelej, o kur dbr eit, nes vienur tikrina pasus, o kitur jau parduotuves. Bet greit susiradau zemelapi, nuejau i registracija, pasiemiau bilieta, praejau ta pasu kontroles skyriu ir vuolia! Jau stoviu prie vartu ir laukiu lektuvo. Viskas praejo daug greiciau nei tikejaus, bet gal del to, kad turejau puiku uzsiemima - stebet zmones.

Belaukiant padave Asahi shinbun (vieno is didziausiu jp laikrasciu) tarptautini leidima. Visi puole skaityt naujienu apie ivykius JP. Man pasiseke paciupt viena ir, bet paskui atidaviau senuku porai, nes buvo labai nusimine, kad negavo.

Taip besedint, uzmaciau baltus plaukus ir top mintis: Petras? Is pradziu nebuvau tikra, bet jau ilipus i lektuva manes lauke staigmena - jis sedejo uz manes. Dievaz, esu toookia dekinga, kad manim pasirupino! pro formalumus buvo drasiau eit, nes vistik veziau mesos, o deklaracijoj nezymejau to. Naritoj ir padejo ieskot wasediskiu, paskambino jiems kai niekaip neradom.

Skrydis nuobodus buvo, bet man patiko sekt lektuvo judejima zemelapy. Skridom 10-11km auksty apie 900km/h greiciu. ilga laika maniau, kad negalesiu pamiegot, nes niekaip neisipatoginau, bet galiausiai susivokiau,kad nesimiega del to, kad lt dar tik 8h vakaro ^^ paskui kokias 4h pamiegojau norm.
SAS yra nerealus. Visur jauti kaip tavim rupinas stengias.maistas super ir siaip nzn likau lb patenkinta. IR aisku nebutume lituviai, jei nepasiimtume kazko kaip suvenyro. pasiemiau uzklota, nes pasirode naudingas ir siltas daiktas.

Atskridus as taaaip dziaugiaus, kad turiu cia draugu, kurie rupinas, o ypac Teppei. Dievaz, myliu ji uz viska ka del manes padare. Kadangi del zemes drebejimo visam Tokyo taupoma elektra rimtai, tai traukiniai nevaziavo. todel manes atvare paimt su teciu su masina. paskui juokes, kad vaziavom gal pusvalandi, o as visai nesnekejau su teciu.

Kol kas tiek. Dabar jau lekiu i orientation.
 
Blog Design by Ammupappa