2011 m. sausio 31 d., pirmadienis

Trumpai apie. Kas, kur ir kaip....

Sveiki arba, kaip sako japonai はじめまして! (tarimas: hadžimemašite)

Esu Vytauto Didžiojo Universiteto politikos mokslų antro kurso studentė. Dar mokyklos laikais susidomėjau Japonija, jos kultūra, pradėjau mokytis kalbos. Į VDU taip pat stojau, iš dalies, dėl galimybės su universiteto siūloma mainų programa išvažiuoti studijuoti į Japoniją. Ir štai nuo 2011m. kovo 15d. metus praleisiu Chubu universitete, Kasugai mieste, Aichi prefektūroje (春日井市、愛知県). Artimiausias didesnis miestas Nagoya (名古屋). Žemiau pateikiu žemėlapį, padėsiantį geriau įsivaizduoti apie kokį pasaulio kraštą kalbu.



Kadangi taip jau nutiko, jog VDU sutartį su šiuo universitetu turi jau keletą metų, bet kažkodėl studentų ten nesiųsdavo, o šiemet ėmė ir persigalvojo, būsiu pirmoji lietuvė atvykusi į universitetą. Dėl to ganėtinai neramu, nes teks pristatyti ir atstovauti ne tik universitetą, bet ir Lietuvą. Nuo to kaip pavyks pasirodyti, priklauso ar atvyks daugiau japoniukų ir pas mus. Dėl tos pačios priežasties tikiuosi, jog šis blogas padės ateities kartoms mažiau jaudintis prieš kelionę ir atsakys į daugumą klausimų apie studijas Japonijoje, o ypač - Chubu.

Iš anksto noriu atsiprašyti dėl įrašuose naudojamų terminų, šrifo bei klaidų. Stengsiuosi rašyti kuo aiškiau, tačiau, žinote, kai kuriuos dalykus sunku išversti į lietuvių kalbą, o ir pripratimas daro savo....

Ačiū visiems skaitantiems!

これからよろしくね☆
 
Blog Design by Ammupappa